Gruppens medlemmar finns utspridda över hela landet.  Uppfödare från övriga nordiska länder är välkomna under förutsättning att vi har kunskap om att de delar vår värdegrund.  Vi är inte en klubb/förening och har ingen styrelse eller ledning. Var och en är fristående uppfödare som ansvarar för sin egen uppfödning.  Gruppens nyckelord är Samarbete & Samverkan - frågor som rör gruppen som helhet beslutas av gruppen gemensamt.

Kennel Beachcrest, Nordmaling

Mitt namn är Eva Söderqvist. Jag har haft hund i stort sett hela mitt liv. Kennelnamnet Beachcrest skaffade jag 2008. 2009 hade jag min första kull av rasen chinese crested.

Min första AHT tik flyttade till mig 2013. Hon fick en valpkull 2015 och ur den kullen stannade en pälsad valp kvar. Ytterligare en pälsad tik kom till oss 2020. Mitt mål med aveln är att föda upp sunda och friska hundar med bra mentalitet.   www.beachcrest.se 


 


Kennel Desliver, Björnlunda/Gnesta

Mitt namn är Åsa Känngård och har tillsammans med min make Markus, fött upp hundar i mer än 10 år. Vi har fött upp flera raser men har haft störst framgång med våra Staffordshire Bullterrier. Det är en underbar ras som jag alltid kommer att ha kvar hemma, de har en speciell plats i mitt hjärta.

 Jag har alltid varit fascinerad av AHT och när SKK godkände rasen så skaffade jag min första. Idag är jag stolt ägare till fyra AHT varav  två är finska importer. AHT är även den en underbar ras som vi älskar, de är glada, lättlärda och otroligt kärvänliga, de vill mer än gärna gosa med sin familj. Det är en ras som passar väldigt bra med våra andra terriers.

Målet för mig är att föda upp hundar som är så nära rasstandard som möjligt och för mig är det givet att alltid avla på sunda och trevliga individer. Ett tankesätt hos mig är att alltid göra kombinationer med individer där jag själv vill behålla en avkomma. Jag har en hemsida, men nås lättast på Instagram eller Facebook under Desliver.  www.desliver.se 


 

Kennel Disabelles, Odensbacken/Örebro

Mitt namn är Sara Andersson. Jag bor på landet med mina två barn och många olika djur.  År 2012 importerades mina två första AHT från USA, 2013 hade vi vår första kull.  Jag började med de nakna men har mer och mer avlat in Rat Terrier, för att  bredda linjerna, för hälsan och sundhetens skull. Det är nu mest pälsade AHT hos oss, men några nakna finns kvar i kenneln och även några unga Rat Terrier. Rat terriervalpar planeras när åldern är inne.

Mina barn, Disa och Belle, är delaktiga. När vi möts i utställningsringen, i skogen på spårning, jakt, svamp- och bärplockning eller på agilitybanan så är oftast hela familjen med och engagerar sig. Även till stranden eller på tur med bilen så följer hundarna med. Våra valpar är vana med andra hundar, katter och barn vilket vi tror är en bra start för en valp för det kommande livet hos Er.  Min hemsida finns på www.disabelles.se Jag har även en Facebooksida


 


Kennel Feeorin, Uppsala

Mitt namn är Ann-Katrin Johansson och jag har sysslat med hundar sedan tidigt 70-tal - uppfödning, lydnad, klubbengagemang, lite bruks och lite utställning. Jag är  intresserad av genetik och kostfrågor. För mig är genetik, hälsa,  temperament och uppfödaretik viktigt men jag vill också ha rastypiska och välkonstruerade hundar.

I kenneln finns tre AHT-tikar, en äldre tik och två som bor hos fodervärd. Alla tre är nakna men jag blir alltmer intresserad av de pälsade. Jag har en mycket sparsam uppfödning. Efter ett par års uppehåll i uppfödningen planerar jag nu nya kullar. Jag  har en Facebooksida och en hemsida www.kennelfeeorin.se


 


Kennel Lovecotts, Norrtälje

Mitt namn är Marie Rönnberg och jag har kennel Lovecotts ihop med min ena dotter Anna Rönnberg. Vi har  haft  coton de tulear sedan 2000 och fött upp ett flertal kullar under åren 2004 - 2015.

AHT kom vi i kontakt med 2016 och då skaffade vi också Rubynells Anna "Abbey" . I kenneln finns också en ung hane från Finland, vid namn  Adelmas Pecan Mckinney "Dobby", som bor hos en underbar familj i Sollentuna.

Vi ställer ut och hälsotestar våra hundar regelbundet och arbetar för friska och sunda hundar med ett härligt temperament. 

Våra hundar är uppväxta med och hanterade av småbarn då mina barnbarn ofta är hos oss. 
Vår hemsida hittar ni på www.lovecotts.se
Vi har även en Facebooksida.


 


Kennel Nordic Pearls, Älvsbyn

Mitt namn är Emmy Engström och bor i en villa ute på landet strax utanför Älvsbyn. Kennel Nordicpearls kommer från min mamma och namnet kom till av att vi bor i Norden och byn kallas Norrbottens Pärla.

Hund har alltid funnits i familjen och jag är uppvuxen med Collie och Lhasa Apso. AHT kom in i bilden efter att jag träffade min sambo 2011 och först 2016 köpte jag min egen. I kenneln finns två nakna tikar och en pälsad hane från Finland. 

Mitt mål är att föda upp friska, sunda och rastypiska hundar. Vi har en egen hemsida kennelnordicpearls.n.nu och finns också på Facebook och Instagram under namnet @thenorthenaht. 


 


Kennel Viking Bull, Kaga/Linköping

Tina Thegelström heter jag, och jag bor med min familj i Kaga. Jag är uppvuxen med jakthundar och registrerade mitt kennelnamn 2009. Jag föder upp AHT & Fransk Bulldogg i mindre skala, med fokus på hälsa och temperament.

Våra hundar är till största delen älskade familjehundar, som sover i sängen och är med oss i princip överallt. En del utställningar går vi också på, och är ute mycket i skog och mark. 

Min första AHT-tik Lily, har idag barnbarnsbarn, som jag följer med glädje.  Jag har en Facebooksida och finns även på Instagram: @vikingbull
Hemsida: www.vikingbull.se


 


NORGE
Kennel Biscotti, Arneberg

Evy J. Indahl Fredhjem heter jeg og har hatt et stort hund-interesse hele livet. Men det var først i 1998 som tanken på avl startet, da med Italiensk vinthund. Mitt kennelnavn ble godkjent i 2006. Jeg har også Cirneco dell'Etna og Saluki, og har fødd opp noen kull, det siste i april 2015. Har vært interessert i AHT noen år, men først etter NKUs godkjenning av rasen skaffet jeg meg tilsammen 4 AHT (1 hane og 3 tikar).

Mitt mål er å få frem friske, glade, funksjonelle valper med god mentalitet. Jeg er veldig opptatt av helse/gemytt og at foreldredyrene skal "matche" hverandre. Vi bor på en gård i Hedmark, mellom Kongsvinger og Elverum. Her har vi i tillegg til syv hunder, også to hester. Våre hunder er først og fremst familiehunder, men det blir noe utstilling og andre aktiviteter også.
Velkommen til www.kennelbiscotti.com